Sök

Petra Lundh en av talarna vid 112-dagen

Samverkan i orostid är temat för årets event som arrangeras av SOS Alarm idag. Rikspolischefen kommer att ta upp polisens prioriteringar och samverkan med olika delar av samhället.

Idag medverkar rikspolischef Petra Lundh vid 112-dagen. Den arrangeras av SOS Alarm som ett sätt att uppmärksamma nödnumret i stort, men också för att lyfta frågor som handlar om samverkan inom larmkedjan.

Eventet är också en plattform för diskussion om de trygghetsfrågor som står högst upp på samhällets agenda. Temat för 2024 års 112-dag är Samverkan i orostid – hur möter vi ett Sverige i förändring?

– 112-dagen är ett viktigt forum och jag ser fram emot att möta kollegor inom andra delar av blåljusverksamheten. Jag kommer bland annat prata om vårt uppdrag men även om att samverkan med andra delar av samhället är avgörande för ökad trygghet och säkerhet för medborgarna, säger Petra Lundh.

112-dagen – ett livesänt event 9 februari

Från början är 112-dagen ett initiativ av European Emergency Number Association (EENA) och dagen uppmärksammas på flera platser runtom i EU. Till årets upplaga är det mer än 1000 anmälda från bland annat länsstyrelser, myndigheter, kommuner och organisationer.

Läs mer om programmet på SOS Alarms hemsida