Sök

Martin Valfridsson blir myndighetens förvaltningschef

Martin Valfridsson, Polismyndighetens första förvaltningschef. Foto.

Rikspolischefen Petra Lundh har utsett Martin Valfridsson till att bli myndighetens första förvaltningschef.

– Jag är hedrad och glad över förtroendet och ser fram mot att få vara med och utveckla Polismyndigheten, säger han.

Martin Valfridsson är i dag chef för avdelningen för särskilda utredningar, SU, och kommer inom kort att tillträda sitt nya uppdrag som förvaltningschef. 

– Det känns bra att rekryteringen nu är klar och att vi snart har vår förvaltningschef på plats. Stefan och jag ser mycket fram mot att samarbeta med Martin framöver. Martin har en gedigen erfarenhet från rättsväsendet och politiken och det kommer vi att ha stor nytta av, säger Petra Lundh.

Samordnar nationella avdelningarnas frågor

Befattningen är ny och inrättades efter att Petra Lundh och Stefan Hector såg ett behov av kompetent stöd i vissa frågor som i dag ligger på dem själva.

– Han får en stor och viktig roll då han blir samordnare för de nationella avdelningarnas frågor och får delegation att döma av flera av dem. Han blir dessutom ett oerhört viktigt och nära stöd för mig och Stefan då han i uppdraget som förvaltningschef även blir kanslichef, säger Petra Lundh.

Vill göra polisen ännu bättre

Just rollen som chef för rikspolischefens kansli är ett uppdrag som Martin Valfridsson har haft tidigare och som han är väl bekant med. Han ser fram mot att få arbeta med kansliets frågor igen men också att få det bredare uppdraget med ett ännu större ansvar och mandat som det innebär att bli förvaltningschef.

– Nu handlar det om de nationella avdelningarna ytterst och jag ser fram mot att få samarbeta med både Petra och Stefan och att få vara med om att göra svensk polis ännu bättre, säger Martin Valfridsson.

Fotnot: SU är en fristående avdelning inom polisen och det är regeringen som utser avdelningschefen. Beslut om utnämning av ny tillförordnad chef kommer i närtid och så snart det är klart tillträder Martin Valfridsson sin nya tjänst som förvaltningschef.

Fakta: Martin Valfridsson

Ålder: 53

Bor: Stockholm

Utbildning: Juristutbildning

Yrkeskarriär: Avdelningschef för särskilda utredningar (SU), kanslichef för rikspolischefens kansli, polisens rättschef, domare, statssekreterare hos dåvarande justitieministern Beatrice Ask, pressekreterare hos Beatrice Ask.