Sök

Säkerhetshöjande åtgärder vid israeliska och judiska intressen

Med anledning av en misstänkt skottlossning i nära anslutning till Israels ambassad i Stockholm genomför polisen fortsatta säkerhetshöjande åtgärder vid israeliska och judiska objekt och intressen i hela landet.

Natten till den 17 maj 2024 skedde en misstänkt skottlossning i anslutning till Israels ambassad på Östermalm i Stockholm. Med anledning av det fortsätter polisen med säkerhetsåtgärder och ökad tillsyn vid israeliska och judiska intressen i hela Sverige på grund av det rådande omvärldsläget.

Det var med anledning av polisen i region Stockholms säkerhetsåtgärder som en polispatrull hörde skottlossningen och nu genomförs en mängd operativa åtgärder, som exempelvis tekniska undersökningar och förhör.

– Polisen har ökat de säkerhetshöjande åtgärderna och tillsynen vid israeliska och judiska intressen i hela Sverige sedan kriget mellan Israel och Hamas startade i höstas. Polismyndigheten samverkar nära med Säkerhetspolisen och andra myndigheter samt företrädare för judiska samfund, säger Per Engström, kommenderingschef, Polismyndigheten.