Sök

Åsa Söderkvist, ny lokalpolisområdeschef i Östersund.

Porträttbild på Åsa i uniform

Bild: Polisen

Åsa har varit tillförordnad på tjänsten sedan maj 2022. Hon tillträder tjänsten som ordinarie lokalpolisområdeschef den 18 december 2023.

Lokalpolisområde Östersund är ett av två lokalpolisområden i polisområde Jämtland. Lokalpolisområdet ansvarar för verksamheter inom brottsförebyggande, ingripande, utredning och stöd/service i kommunerna Östersund, Bräcke och Ragunda. Lokalpolisområdets verksamhet bedrivs nära medborgarna i samverkan med kommunerna, andra myndigheter och organisationer.  

Åsa har ett tydligt medborgarfokus och förstår vikten av att balansera de interna och externa perspektiven. Det känns fantastiskt bra och roligt att nu kunna utse Åsa till ordinarie lokalpolisområdeschef, säger David Westlin, polisområdeschef Jämtland. 

–  Jag ser fram emot att fortsätta utveckla vår brottsbekämpande verksamhet. Mitt fokus kommer att vara att vi gör jobbet tillsammans och inkluderande, både internt och externt. Vi behöver arbeta mer brottsförebyggande tillsammans med andra då vi aldrig kommer kunna utreda bort brottsligheten. säger Åsa Söderkvist

Presskontakt: Urban Isberg, kommunikatör 073-078 62 37