Sök

TV4-profilen gjorde polisens simtest

En person är i bassängen och två står på sidan och tittar in i kameran.

Marcus Noterius från TV4 var med och gjorde en kortare version av polisens simtest, som krävs för att komma in på polisutbildningen, i Nyhetsmorgon. Bild: Polisen

Under torsdagsmorgonen medverkade två poliser från Östersund i TV4 Nyhetsmorgon där de guidade reportern Marcus Noterius när han försökte sig på polisens simtest i live-TV.

Simtestet utfördes på förmiddagen den 7 december på badhuset i Östersund. På plats fanns Östersundspoliserna Bobo och Ida som skulle guida reportern i hur han skulle utföra och förhoppningsvis klara alla tester.

– Jag ville bli polis för att göra samhället bättre och bli mer delaktig i det, berättar Bobo för TV4-reportern.

Ett av momenten som filmades var när Marcus Noterius skulle flytta en karbinhake från en verktygslåda till en annan, på botten av bassängen. Därefter skulle han simma och livrädda en person i vattnet med hjälp av en livboj och sen ta denne till kanten och upp ur bassängen.

– Det är svårt för man får inte använda några simglasögon, berättar Marcus Noterius för programledarna i Nyhetsmorgon.

Marcus Noterius fick inte genomföra hela testet live på tv utan en nedkortad version.

– Jag tycker det gick bra för honom men om han hade gjort hela testet så tror jag inte han hade klarat tiden för att få godkänt på PHS test, säger Bobo.

– Han simmade på bra och kom ihåg momenten, säger Ida och fortsätter;

– Svårigheten är att behålla lugnet när stresspåslaget kommer. Kanske behöver konditionen jobba på lite för att klara av det fullstora testet.

För att komma in på polisutbildningen krävs ett godkänt simintyg någon man gör innan man bokar tid för resten av testerna på Plikt- och prövningsverket.

–Polisyrket erbjuder en otrolig bredd av arbetsuppgifter och det här är bara en av alla spännande utmaningar man ställs inför, säger Ida.

Går du i tankarna att söka till polisutbildningen?

Det finns mängder med olika utbildningsmöjligheter; utbildning vid ett universitet som erbjuder polisutbildning, polisutbildning på distans eller varför inte passa på att söka den nya utbildningsvarianten – polisutbildning på deltid och distans som erbjuds på vissa orter.

Du kan vara med och göra skillnad i samhället på riktigt – sök polisutbildningen idag!

Läs mer: polisen.se/blipolis

Läs mer om den nya utbildningsformen på deltid och distans här: