Sök

Vill du bli polis på din hemort – studera på deltid och distans!

Poliser och räddningstjänst står vi en olycksplats.

Ta chansen att studera till polis på deltid och distans. Sista ansökningsdag är den 19 januari. Bild: Polisen

Än finns det möjlighet att söka den helt nya polisutbildningen som ges på deltid och distans på utvalda orter.

– Det här är en unik chans för de som redan bestämt sig var de vill bo, har familj och kontaktnät på sin hemort. Vi hoppas så klart att vi ska kunna fortsätta erbjuda denna möjlighet till studier, men denna omgång är den enda som är beslutad i nuläget. Därför är det nu man ska söka, säger August Knutsson, lokalpolisområdeschef i Jämtland/Härjedalen.

Deltidspolisutbildningen är en helt ny polisutbildning där du studerar på deltid och distans. Du får dessutom efter godkänd utbildning välja din placeringsort. Orterna som är aktuella är;

 • Lokalpolisområde norra Lappland
  Kiruna, Gällivare och Jokkmokk.
 • Lokalpolisområde södra Lappland
  Vilhelmina, Dorotea, Åsele, Storuman och Sorsele.
 • Lokalpolisområde södra Ångermanland
  Kramfors och Sollefteå.
 • Lokalpolisområde Medelpad
  Ånge.
 • Lokalpolisområde Jämtland/Härjedalen
  Strömsund, Sveg, Funäsdalen och Svenstavik.
 • Lokalpolisområde Östersund
  Bräcke.

Är man intresserad av polisyrket och vill ha möjlighet att studera på deltid och distans så ska man skicka in en intresseanmälan senast den 19 januari!

Flera vägar att gå för att bli polis 

– Vi har sett ett stort intresse på ett flertal orter. Men vi hoppas fortfarande att fler ska nås av denna möjlighet, att de kan studera på distans och deltid och sedan är garanterade en placering på sin hemort. För vi tror att det finns många där ute som vill testa något nytt och är nyfikna på polisyrket, säger Johan Ahlmark, regional samordnare i polisregion Nord.

Det finns flera vägar att gå för att bli polis, DPU är en av dem. Den ordinarie grundutbildningen till polis, som går att läsa via campus eller på distans, finns fortfarande kvar. Är du intresserad av polisyrket så tveka inte. Det finns en större uppgift och som polis kan du vara med och göra skillnad för dina medmänniskor.