Sök

Polisen söker ägarna till stulna cyklar

Tack vare tips från allmänhet har ett stort beslag av stulna elcyklar, elsparkcyklar och cyklar gjorts i Skellefteå. Polisen söker ägarna till cyklarna.

Senaste månaderna har polisen i Skellefteå sett en ökande trend gällande cykelstölder, vilket också är som förväntat den här tiden på året. Men man har också kunnat se ett mönster och en systematik gällande dessa stölder.

Allmänhetens tips till polisen kan vara avgörande.

– Vi vill att allmänheten ska vara vaksam. Ser man exempelvis stora ansamlingar cyklar vid flerfamiljshus eller andra avvikelser får man gärna tipsa oss. För oss är det en stor framgångsfaktor med bra tips från allmänheten, säger Daniel Karlsson, operativ koordinator vid polisen i Skellefteå.

Komplettera din anmälan

Det var just ett sådant tips från allmänheten som ledde fram till ett stort beslag av stulna elcyklar, elsparkcyklar och cyklar i Skellefteå centrum i går, torsdag 23 maj.

Polis beordrades till aktuell adress under eftermiddagen och kunde konstatera att tipset om misstänkt stulna cyklar stämde. Ett stort antal cyklar, till ett uppskattat värde på cirka 200 000 kronor, togs i beslag. En man kunde gripas och senare anhållas misstänkt för stöld.

Just nu pågår ett arbete med att härleda godset till sina rätta ägare.

– Med anledning av det vill vi belysa vikten av att man, när man gör en anmälan, är noggrann med att beskriva godset så bra som möjligt. Det ökar våra möjligheter att härleda det till rätt målsägande. Har du gjort en polisanmälan om en stulen cykel i närtid får du gärna komplettera din anmälan och beskriva ditt gods ytterligare. Då har du större möjlighet att få tillbaka det du har blivit av med, säger Daniel Karlsson på polisen i Skellefteå.