Sök

78 nya poliser till region Öst

Bild 1/2
Justitieminister Gunnar Strömmer, regionpolischef i region Öst Malena Grann och rikspolischef Petra Lundh.
Justitieminister Gunnar Strömmer, regionpolischef i region Öst Malena Grann och rikspolischef Petra Lundh på dagens avslutningsceremoni för polisutbildningen.
Bild 1/2
Polisaspiranterna bytte till nya axelklaffar.

På måndag börjar 78 nya poliser sin anställning runt om i polisregion Öst. ”Vårt uppdrag har aldrig varit viktigare och ni är efterlängtade”, säger regionpolischef Malena Grann.

Idag genomfördes avslutningsceremonin för de nyutbildade polisassistenterna. Sammanlagt 806 personer avslutade sin polisutbildning, varav 78 har placering i lokalpolisområdena i region Öst.

– Ni kommer in i en tid då vi på flera sätt står under prövningar i samhället. Ni blir ett viktigt tillskott i vårt arbete mot kriminaliteten. Som poliser kommer ni varje dag att göra skillnad för andra människor. Varmt välkomna till oss på Polismyndigheten, säger regionpolischef Malena Grann.

Under den högtidliga ceremonin med musik från Mjölby Stadsmusikkår utdelades axelklaffar och utbildningsbevis. Petra Lundh var på plats på ceremonin i region Öst under sin första dag på jobbet som ny rikspolischef och både hon och justitieminister Gunnar Strömmer talade till de nya poliserna.

– Ni och jag kommer till polisen i en spännande tid. Polisen växer och vi kommer få fler kollegor. Det kommer göra skillnad och förbättra våra förutsättningar att förebygga och bekämpa brott i hela landet, säger rikspolischef Petra Lundh.

Kontaktpersoner för media

För mediekontakter, kontakta presstjänsten i polisregion Öst på media.ost@polisen.se

Nya poliser till region Öst

Polisområde Östergötland: 38
Polisområde Södermanland: 18
Polisområde Jönköping: 22
Totalt polisregion Öst: 78