Sök

Intensiv trafikhelg i Jönköping

En polisbil som kör nära Vättern i Jönköping.

Bild: Minna Ridderstolpe, kommunikationsavdelningen

Två stora evenemang pågår under helgen i Jönköpingstrakten. Dels är det årets upplaga av Vättenrundan, dels DreamHack Summer som går av stapeln. Bägge evenemangen startar på fredag 14 juni och avslutas på söndag 16 juni.

Vätternrundan med start och mål i Motala innebär att det är flera tusen cyklister som ska samsas med den övriga trafiken under helgen. DreamHack i Jönköping lockar också mycket folk där många är bilburna vilket gör att det kan bli besvärligt på vägarna till och från Jönköping.

Trafikinformation

Trafikverket och Polisens råd är att vara vaksam på trafikläget. En intensiv fordonstrafik på vägarna tillsammans med en stor mängd cyklister kan innebära att trafikrytmen störs.

  • Dämpa farten och håll koll på cyklister längs vägarna. Det kan stundtals vara mycket trångt. Gör säkra omkörningar för att eliminera risken så att du som bilist eller cyklist inte råkar ut för allvarliga incidenter. Stressa inte!
  • Hastigheten är nedsatt längs runt hela Vättern. Bilister uppmanas att hålla hastigheten så att alla kan komma fram smidigt och tryggt.
  • Tänk på att cyklisterna även är ute på vägarna när det är mörkt.
  • Polisen kommer under helgen att ha extra bevakning vid bägge evenemangen.

Kontakt

Trafikverket i samverkan med Polisen

Trafikverkets Presstjänst
Direkt: 0771-311 500, vardagar under kontorstid

Polisen
114 14