Sök

Kvinna åtalas för mord på 17-åring i Norrköping

Den 20 december sköts en 17-årig pojke med flera skott på öppen gata. Pojken avled av sina skador. Nu åtalas en kvinna i 20-årsåldern misstänkt för mord.

Utredningen visar att gärningspersonen dvs. den 20-åriga kvinnan, har lurat ut brottsoffret till platsen för att sedan skjuta honom vid mötet. Brottet ägde rum vid en buss- och spårvagnshållplats på Värmlandsgatan i Marielund, Norrköping. Kvinnan har under sin väg till brottsplatsen fångats av en övervakningskamera, vilket underlättat spaningsarbetet. Kvinnan flydde direkt efter dådet till fots i riktning mot Norra promenaden.

Nu åtalas kvinnan för mordet på pojken. Hon är också misstänkt för flera andra brott, bland annat ett mordförsök på Smedjegatan i Norrköping den 15 november. I det ärendet misstänks kvinnan ha skjutit med ett vapen genom en lägenhetsdörr. Det fanns vid det tillfället åtta personer i lägenheten och det är bara tur att ingen av personerna träffades av en kula.

Ärendena är en del av gängkonflikten

Motivet till mordet och mordförsöket är av allt att döma en del av den våldsamma gängkonflikt som pågår och har pågått i Norrköping sedan början av 2023. I utredningen av mordet på den unga mannen på Värmlandsgatan framgår det också att den misstänkta kvinnan tidigare sökt andra personer att konfrontera på olika adresser i Norrköping.

Kvinnan har varit häktad sedan början av året och rättegången kommer hållas i Norrköpings tingsrätt.

Media:

Intervjuförfrågningar mejlas till utredningsledare Jan Staaf på jan.staaf@polisen.se