Sök

Nya polishuset i Nässjö invigt med pompa och ståt

Bild 1/7
Fyra polisernpå en scen. En civilklädd kvinna klipper invigningsband.
Rikspolischefen skötte själva bandklippandet.
Bild 1/7
Två poliser spelar trumpet.
Samstämmig fanfar framfördes av Malena Grann och Ulrika Söderström, som hade komponerat ett nytt stycke för detta tillfälle.
Bild 1/7
Civilklädd kvinna håller tal, polis i bakgrunden.
Rikspolischef Petra Lundh berättade att hon hade haft en mycket givande dag i Nässjö nya polishus med djuplodande pratstunder med många medarbetare.
Bild 1/7
Publik med mest poliser, framför scenen.
Regnskuren drog förbi precis innan invigningen och medarbetarna som fyllde parkeringen framför polishuset slapp bli blöta.
Bild 1/7
Tre poliser på scen, en pratade i mikrofonen.
Tillförordnad chef för lokalpolisområde Höglandet Mathias Ljung, berättade att de nya lokalerna är ett stort lyft för medarbetarna.
Bild 1/7
Tre kvinnor i samspråk utomhus,en med poliskläder.
Polishuset är en stor arbetsplats och fyller en viktig funktion i Nässjö. Malena Grann tog emot en gåva som överlämnade av kommunrepresentanter.
Bild 1/7
Publik med mest poliser framför scenen.
Invigningen följdes främst av medarbetare på plats.

Rikspolischefen Petra Lundh och regionpolischef Malena Grann var med och invigde det nya polishuset i Nässjö.

Efter åtta års förberedelser gick äntligen flyttlasset för en månad sedan. Polisens kontaktcenter Öst, PKC, och en del medarbetare från lokalpolisområde Höglandet huserar numera de i moderna, helrenoverade och luftiga lokalerna på Storgatan 49 i Nässjö. På torsdagen var det dags för invigning. Rikspolischef Petra Lund, regionpolischef Malena Grann, PKC-chef Sofia Karlsson och tillförordnad lokalpolisområdeschef Mathias Ljung höll tal om bland annat vikten av en god arbetsmiljö, ökad synlighet och samverkan tack vare att mer personal samlas på samma ställe och hur effektiva PKC Öst är (bäst svarstider i landet).

– Det är hårt arbete som har gjort att vi kan stå här idag och inviga ett nytt polishus i Nässjö. Med detta nya polishus säkerställer vi en god arbetsmiljö och ändamålsenliga lokaler, som ger oss förutsättningar för att bedriva riktigt bra verksamhet även framöver, säger Malena Grann.