Sök

Våldtäktsman dömd till tre års fängelse och utvisning

En man som tidigare dömts för sexualbrott mot barn kunde kopplas till en våldtäkt av en kvinna i Huddinge.

Hösten 2022 greps en man misstänkt för sexualbrott i Huddinge mot en 14-årig flicka. Den 23 oktober 2023 dömdes mannen för sexuellt utnyttjande av barn i Svea hovrätt till åtta månaders fängelse.

I augusti 2023 anmälde en kvinna till polisen att hon blivit utsatt för våldtäkt utomhus och stöld av sin handväska i Huddinge centrum, av en för henne okänd man. Efter intensivt utredningsarbete med bland annat filminhämtning och kontroll av kontantuttag kunde sexualbrottsgruppen i polisområde Stockholm syd identifiera mannen, som visade sig vara samma man som greps 2022.

– Genom ett offensivt arbete av förundersökningsledare Josefin Benedek och ett tätt samarbete mellan utredarna Lena Holmstedt, Magnus Blomberg med flera, kunde ärendet slutföras och redovisas inom tre månader, berättar Karin Tellerhag som är gruppchef på sexualbrottgruppen.

Framgångsfaktorer

– Framgångsfaktorer i ärendet var det effektiva arbetet med all informationsinhämtning som ledde till ett frihetsberövande av mannen. Utredarna har varit de samma för början till slut vilket i sin tur ger en stor kunskap om detaljer i ärendet. Som gruppchef är jag otroligt stolt över de framgångsrika arbetet sexualbrottsgrupperna gör och hur mycket vi har åstadkommit under det år vi har funnits, säger Karin Tellerhag.

Den 13 november 2023 kom domen gällande våldtäkten och stölden. Mannen döms för våldtäkt, grov stöld och köp av sexuell tjänst med påföljden tre år och tre månaders fängelse. Mannen kommer efter avtjänat straff utvisas ur Sverige och förbjuds att återvända.