Sök

Fyra personer åtalas efter mord i Tullinge

Den 2 mars 2023 sköts en 47-årig man till döds i sin bostad i Tullinge. Fyra personer åtalas nu för inblandning i mordet.

En 19-årig man åtalas för mord och två män, 18 respektive 20 år gamla, åtalas för bland annat medhjälp till mord. En 24-årig man åtalas för grovt skyddande av brottsling. Sedan tidigare är en 37-årig man häktad i sin utevaro, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mordet.

– Framgångsfaktorer som bidragit till åtalet är arbetet under den initiala fasen i utredningen, där bland annat skyndsamt arbete på nationellt forensiskt center (NFC) ledde till tidiga dna-träffar som varit mycket betydelsefullt för den fortsatta utredningen, säger Magnus Bäckström, polisens utredningsledare, säger Magnus Bäckström, polisens utredningsledare.

Bevisningen består bland annat av spår i en bil parkerad vid brottsplatsen, spår på vapen hittade nära brottsplatsen samt information från telefoner och telefontrafik. Av bevisningen framgår även att en telefonapplikation har använts för att ge uppdraget att utföra mordet och för att utbyta information om genomförande av mordet.

Rättegången inleds vid Södertörns tingsrätt den 19 februari och beräknas pågå till den 8 mars.