Sök

Falsk vårdpersonal besökte äldre i Häggvik

Guld, kontanter och uttagskort blev tre brottsoffer i Häggvik av med i helgen. Detta efter att de släppte in falsk vårdpersonal i sina hem.

De tre brottsoffren fick samtal från en man som sa att han kom från vården. Mannen talade om att brottsoffrens inlämnade provsvar inte var bra. Några av brottsoffren fick höra att parets kontokort var skadliga och därför skulle mannen ta hand om dem.

Ett annat brottsoffer blev ombedd att lägga ner sitt uttagskort och guldsmycken i en väska. Innan gärningsmannen skulle köra in henne till sjukvården blev hon ombedd att gå på toaletten. När hon kom ut var mannen och hennes väska borta.

– Vi kan inte vara säkra på att det är samma man som varit hos de olika brottsoffren, säger Towe Hägg vid polisens bedrägerisektionen i region Stockholm.

Brottsoffer över 95 år

Brotten skedde på eftermiddagen den 12 och 13 januari i Häggvik i Sollentuna kommun och de tre brottsoffren är alla över 95 år. Polisens lokala brottsplatstekniker har varit i en av bostäderna för att söka och säkra spår efter gärningspersonerna.