Sök

Kom och träffa oss under Järvaveckan

Undrar du hur polisen arbetar eller funderar du på att bli polis? Vi kommer att finnas på plats under Järvaveckan och svara på dina frågor.

Mellan den 29 maj och den 1 juni finns vi på plats på mässområdet. Dit kan invånare och besökare komma och prata med oss och ställa frågor. Det kommer finnas möjlighet att träffa både poliser och civilanställda. Polisens hundförare och polisens motorcykelförare kommer också att finnas på plats för att svara på frågor.

– Vi deltar under Järvavecka för att träffa så många invånare och besökare som möjligt. Både för att prata om hur vi tillsammans kan skapa ett ännu tryggare Järva och för att berätta om polisyrket, säger Maria Sundström lokalpolisområdeschef Järva.

Järvaveckan

Järvaveckan är en tillståndsgiven allmän sammankomst som anordnas vid Spånga idrottsplats. Arrangören Ahmed Abdirahman startade Järvaveckan 2016 med syfte att minska avståndet mellan medborgare, politiker, myndigheter och civilsamhället. Under åren har evenemanget växt och man räknar i år med cirka 50 000 besökare.

Järvaveckan är en mötesplats för öppna samtal som gör att fler vidgar sina vyer. En mötesplats där politiker, organisationer, myndigheter, företag och företagsledare kan berätta om sina verksamheter. Det är även en plats för kultur och yttrandefrihet. På kvällstid genomförs konserter med flera kända artister.

Mitt i allt detta finns polisen både i en operativ insats men också med ett eget tält på mässområdet. Syftet med att delta är att få en plattform att berätta om oss och vår organisation. Genom detta kan vi bidra till att fler får kännedom om och blir intresserade av Polismyndigheten som arbetsgivare.