Sök

Misshandel och skadegörelse efter MFF-match

17 personer frihetsberövades efter ett bråk som uppstod mellan fotbollssupportrar på en bar vid Möllevångstorget under söndagskvällen.

Efter MFF-matchen mot Halmstad tågade en större grupp MFF-supportrar mot Möllevångstorget. Marschen gick lugnt till väg, men väl framme på en bar väntade en annan supportergrupp inom MFF och ett stort slagsmål uppstod. Polisen var snabbt på plats och kunde avbryta en misshandel.

Polisinsatsen pågick i flera timmar. Utöver en misshandel misstänks fotbollssupportrar för olaga hot och skadegörelse. På grund av bråket tvingas andra restauranggäster att lämna lokalen.

Två pojkar under 18 år som befann sig på platsen kördes hem till sina föräldrar.

Fler av de personer som frihetsberövades dömdes så sent som i förra veckan för våldsamt upplopp i samband med MFF:s bortamatch i Stockholm i september 2023.

- Jag skulle naturligtvis önska att den domen  blev en tankeställare för de som ägnar sig åt bråk och stök vid matcher och det är beklagligt att detta händer igen. Polisen i Malmö kommer att ha fortsatt fokus på ordning och säkerhet i samband med matcher. De som inte sköter sig kommer att lagföras även i fortsättningen, säger Caroline Rosén, insatsledare vid matchen mellan MFF och Halmstad.