Sök

Fyra åtalas för synnerligen grova narkotikabrott

Sedan i vintras har polisens granskat försändelser som Postnords personal upptäckt som misstänkta för att innehålla narkotika och dopningspreparat. Nu åtalas fyra män för synnerligen grova narkotikabrott, grova dopningsbrott och grov narkotikasmuggling.

Sedan i vintras har polisens granskat försändelser som Postnords personal upptäckt som misstänkta för att innehålla narkotika och dopningspreparat. Nu åtalas fyra män för synnerligen grova narkotikabrott, grova dopingbrott och grov narkotikasmuggling. 

Den första insatsen genomfördes under vintern 2023 vid Postnords terminaler i Göteborg. 2 600 försändelser togs då i beslag, innehållande narkotika, dopningspreparat, narkotikaklassade tabletter och läkemedel. 

Nu åtalas fyra män för att ha varit inblandade i försäljningen av mycket stora mängder narkotikaklassade tabletter och dopningspreparat. 

Tre av de åtalade männen, som är i 35–60 årsåldern, misstänks för synnerligen grova narkotikabrott och grova dopningsbrott. Den fjärde mannen, som är i 50-åldern, misstänks för att ha smugglat in omkring 300 000 narkotikaklassade tabletter till Sverige. 

– Den huvudsakliga trion misstänks för att ha varit delaktiga i hanteringen av mycket stora mängder narkotikaklassade tabletter och dopningspreparat genom att ha hämtat, förpackat, förflyttat och postat försändelser i olika brevlådor i Göteborg. Bland bevisningen finns bland annat en stor mängd spaningsuppslag, DNA-spår, förhör och mycket stora mängder beslag, säger Johan Ekström, utredningsledare i polisregion Väst.

751 köpare

Totalt handlar det om över 1,2 miljoner narkotikaklassade tabletter. Omkring en tredjedel av dessa har skickats och därmed överlåtits till 751 köpare runt om i landet. Resterande del har förvarats som ett lager. 

– Bland köparna är tre av fyra män och majoriteten är sedan tidigare ostraffade. Många av dem har också minderåriga barn hemma, säger Johan Ekström. 

Åklagaren yrkar även på utvisning från Sverige utan möjlighet att återvända för tre av männen. 


Kontakt: 

Johan Ekström
Utredningsledare, polisregion Väst
010-565 52 72