Sök

14 april 02.09, Rattfylleri, Mora

Grovt rattfylleri i utkanten av Mora natten mot söndag.

En polispatrull avsåg att stoppa och kontrollera en fyrhjulingsfärd men föraren vägrade stanna och försökte köra ifrån patrullen. Det gick dock inte bättre än att fyrhjulingen hamnade i diket. Föraren försökte därefter springa ifrån patrullen som dock hann ifatt honom och konstaterade att han var alkoholpåverkad.

Mannen som är i 35-årsåldern medtogs för provtagning och förhör. Efter att ha blåst i polisen bevisinstrument konstaterades det att mannnen haft en alkoholkoncentration i blodet på minst 1,12 promille under färden.

Han är nu misstänkt för grovt rattfylleri och för att inte ha stannat på polismans tecken. Dessutom är han misstänkt för framkallande av fara för annan då han hade en passagerare som han utsatte för fara i samband med dikeskörningen vilket dock inte orsakade någon personskada.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.