Sök
Uppdaterad 14 april 15.01

14 april 08.22, Farligt föremål, misstänkt, Norrköping

Boende kommer att evakueras i Norrköping.

08:30 Med anledning av det misstänkt farliga föremålet som anträffats på S:t Persgatan i centrala Norrköping på söndagsmorgonen kommer boende på ett antal adresser innanför avspärrningarna att evakueras.

Boende uppmanas att vänta i sina lägenheter tills de kontaktas av polis och anvisas till en plats utanför avspärrningarna. Evakueringen inleds klockan 08:30.

På några adresser kommer boende även att inrymmas, det vill säga att man ombeds att stanna kvar i sina lägenheter. Information ges till de boende av polispatruller på plats.

Nationella bombskyddet är på plats och ska undersöka föremålet.

UPPDATERAT 13:41 Nationella bombskyddet arbetar ännu på platsen, men man gör bedömningen att det handlar om ett skarpt föremål och sannolikt någon form av brandbomb.

UPPDATERAT 14:58 Nationella bombskyddet konstaterar att föremålet som påträffades var skarpt och utgjordes av ett slags brandbomb som inte hade lösts ut på avsett sätt. 

Evakueringen och inrymnringen av boende i området hävdes ca 14:45. Det kommer fortsatt att finnas vissa avspärrningar i området då det pågår en brottsutredning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.