Sök

15 april 07.14, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet

Stöld genom inbrott, Avesta
23.38. Allmänhet noterar att två personer beter sig misstänkt och larmar polis som åker ut till en adress i Horndal. På plats anträffar man en kvinna som rotar runt i ett förråd som inte tillhör henne samt en påverkad man. Flera förråd är dessutom uppbrutna. Mannen, som är i 60-årsåldern, samt kvinnan i 30-årsåldern, grips misstänkta för stöld. Gripandet hävdes senare.

Allmänfarlig vårdslöshet, Säter
00.10. En brand utbröt i en bastu i området Ovangårdarna under natten. Flera personer försökte släcka branden innan räddningstjänst, ambulans och polis anlände till platsen. Villan rökfylld, inga personskador rapporterade. Dock ska en ha inandats rök.
En man i 40-årsåldern är misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet då han på ett ovarsamt sätt ställt in lättantändliga föremål i bastun, då aggregatet var i gång.

Polismyndigheten har också hanterat rutinärenden, exempelvis kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke, viltolyckor och trafikkontroller. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.