Sök
Uppdaterad 16 april 20.56

16 april 13.45, Vapenlagen, Norrköping

Misstänkt skottlossning i Norrköping.

13:43 Får polisen larm om en händelse på en adress i Ektorp i Norrköping. Patrull på plats kan konstatera att det skjutits mot en ytterdörr.

Området har spärrats av för brottsplatsundersökning. I nuläget finns det ingen misstänkt gärningsperson.

Ingen person ska ha skadats i händelsen.

Polisen har ett antal patruller med olika kompetenser på plats i området och arbetar, förutom en teknisk undersökning, med att samla in vittnesuppgifter, genomföra dörrknackning och förhör.

Uppdaterat 14.30 Brottsrubriceringen är grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

Uppdaterat 15:44 Polisen arbetar brett med dörrknackning i området för att få in vittnesuppgifter.

Uppdaterat 16:20 Teknikerna är klara, avspärrningarna hävs. Arbetet går vidare med dörrknackning och sammanställning av uppgifter. Drönare kommer att finnas i luften över området.

Uppdaterat 20:48 Polisen söker vidare i området och har spärrat av en mindre plats i anslutning till en byggnad. En hundpatrull har hittat ett vapenliknande föremål som polisens tekniker ska undersöka för att utröna vad det är samt om det kan finnas ett samband med dagens skottlossning.

Uppdaterat 20:55 Dörrknackning påbörjas runt nya avspärrningen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.