Sök
Uppdaterad 17 april 07.01

16 april 19.30, Brand, Hammarö

Det brinner i en villa i Hammarö

SOS-alarm meddelar att de skickar resurser till en befarad villabrand på Hammarö. Initiala uppgifter gör gällande att det ska vara soteld. Räddningstjänsten är framme på plats och de ser lågor. En person uppges ha andats in brandrök.

Räddningstjänsten har påbörjat rökdykning. Polispatrull är beordrad och initialt är de underställda räddningsledaren. 

Uppdaterad kl. 20.24: 

En tekniskundersökning kommer genomföras i den lägenhet där branden verkar startat, lägenheten är också avspärrad. När den tekniska undersökningen kan genomföras beror på när brandplatsen svalnat. En person är gripen misstänkt för grov mordbrand. 

Förhör kommer genomföras med misstänkt som är en kvinna i 30-årsåldern. Vad som därefter framkommit kommer sedan presenteras jouråklagaren som kommer fatta beslut om eventuellt vidare frihetsberövande och då i form av anhållande alternativt att kvinnan försätt på fri fot. Jouråklagare kommer även att ge direktiv i vilka utredningsåtgärder som ska vidtas.

Uppdatering 240417, 07.00: Kvinnan anhölls under natten, hon är fortsatt misstänkt för grov mordbrand.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.