Sök
Uppdaterad 18 april 08.57

17 april 15.29, Brand, Örebro

En bil har brunnit i anslutning till polishuset i Örebro

Räddningstjänsten kallades till Järnvägsgatan i Örebro vid 15.29 under eftermiddagen med anledning av att en personbil brinner i anslutning till polishuset.
Med anledning av branden och uppkomsten av den har en man gripits, misstanken gäller grovt blåljussabotage samt försök till allmänfarlig ödeläggelse.

Branden är släckt. Flertalet utredningsåtgärder vidtas och avspärrningar kvarstår kring polishuset. 

Uppdatering kl. 23.14:

Polis har vidtagit flertalet utrednignsåtgärder under kvällen med anledning av den inträffade branden i en bil i anslutning till polishuset på Järnvägsgatan 3 i Örebro.

Utredningsåtgärder så som förhör, tekniskundersökning samt reell husrannsakan är genomförda, åtgärderna är utförda för att säkerställa en robust förundersökning.

Jouråklagare beslutade att anhålla den misstänkte mannen som är i 45-årsåldern för grovt sabotage mot blåljusverksamhet, misstanken är på sannolika skäl.

Uppdatering 2024-04-18: Media hälsas välkomna till en presskonferens klockan 10.00 i Poliskammaren i Polishuset, Örebro. Föranmälan krävs.

Skicka namn, redaktion och yrkesroll till sophia.jiglind@polisen.se. Polisen kommer ge en sammanfattning av händelserna från gårdagen samt besvara frågor i den mån det går. Övriga frågeställningar kommer hänvisas till Åklagarmyndigheten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.