Sök

17 april 19.00, Trafikkontroll, Västerbottens län

Västerbotten, ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen och tidig kväll

LYCKSELE

Vid 15-tiden kontaktades polisen gällande en vinglig färd i trafiken. Den aktuella bilisten kunde stoppas för kontroll en liten stund senare. Misstanke uppstod om att föraren var påverkad av narkotika. Hon fick medfölja för provtagning och förhör. Provsvar får senare visa om brott begåtts.

NORDMALING

Vid 14-tiden hölls en trafikkontroll vid länsväg 353 i Nyåker, utan några anmärkningar. En stund senare kontrollerades trafiken i Gräsmyr.

ROBERTSFORS

Vid 14-tiden hölls en trafikkontroll vid länsväg 739 i Ånäset. En förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelse.

SKELLEFTEÅ

Under eftermiddagen hölls en trafikkontroll vid länsväg 364, Renfors. En förare fick böter och sitt körkort omhändertaget.

Under tidig kväll stoppades en bilist för kontroll i centrum. Föraren fick böter gällande mönsterdjupet på däcken.

SORSELE

Vid 16-tiden hölls en trafikkontroll vid E45. I samband med det stoppades och kontrollerades en förare där misstanke om drograttfylleri uppstod. Föraren fick medfölja för provtagning. Provsvar får senare visa om brott begåtts.

STORUMAN

Under eftermiddagen hölls trafikkontroller vid Blå vägen i tätorten.

UMEÅ

Vid 16-tiden inkom information till polisen gällande en vinglig färd på E12. En liten stund senare kunde föraren stoppas för kontroll. Misstanke uppstod om att föraren, en man, var påverkad av narkotika och han fick medfölja för provtagning och förhör. Anmälan gällande drograttfylleri upprättades och provsvar får senare visa om brott begåtts.

Strax före kl 17 avslutades en trafikkontroll vid länsväg 522/Stöcksjö Strandgränd. Flera förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser.

VILHELMINA

Strax före kl 14 avslutades en trafikkontroll vid Volgsjövägen, utan några anmärkningar. Alla höll hastighetsbegränsningen på sträckan. Senare på eftermiddagen hölls också en trafikkontroll på E45.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.