Sök

17 april 20.00, Trafikkontroll, Jämtlands län

Jämtland, ett urval av polisens arbete i trafiken under dagen

BERG

Strax efter kl 14 stoppades en bilist för kontroll vid E45, Hackås. Bilen hade körförbud och böter utfärdades.

Under eftermiddagen kontrollerades trafiken på E45 vid Rörön. Tretton förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser. Högsta uppmätta hastighet var 108 km/timmen på en 90-sträcka. Senare stoppades en trafikant med släp för kontroll på samma sträcka. Böter utfärdades på grund av att släpet hade körförbud samt bristande belysning. En lastbil stoppades också för kontroll. Böter utfärdades på grund av att ett barn färdades utan säkerhetsbälte i fordonet.

Vid 18-tiden fick även en trafikant i Svenstavik böter på grund av att säkerhetsbälte inte använts under färd.

KROKOM

Under sen eftermiddag kontaktades polisen gällande en vinglig färd. 

En liten stund senare påträffades den misstänkte föraren på en adress. Personen blåste positivt i polisens sållningsinstrument och fick medfölja för provtagning efter misstanke om rattfylleri.

ÅRE

Under förmiddagen hölls en trafikkontroll i Storlien, utan några anmärkningar.

ÖSTERSUND

Under dagen kontrollerades yrkestrafiken på E45 vid Häggenås. I samband med detta utfördes fyra kör- och vilotidskontroller, en kontroll av farligt gods och en flygande inspektion av tungt fordon. Tre förare fick också böter på grund av hastighetsöverträdelser på sträckan.

Vid lunchtid hölls en hastighetskontroll på E45 vid Furulid. Två förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser.

Strax före kl 19 stoppades en bilist på E45 efter hastighetsöverträdelse. Föraren hade kört 104 km/timmen på en 90-sträcka. Böter utfärdades.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.