Sök

18 april 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

23:15 Göteborg, grovt olaga hot, grov mordbrand: En man uppger att han har blivit hotad av en annan man med ett vapen och därefter inlåst i ett rum på en restaurang vid Angereds torg. Han hör sedan mannen göra något längre in i lokalen och efter en stund börjar det brinna. Mannen lyckas ta sig ut och är fysiskt oskadd. Den misstänkte mannen försvinner från platsen. Han har inte gripits i nuläget.

00:11 Göteborg, grov skadegörelse mm: Ett flertal larm kommer till polisen om en hög smäll i området kring Viktoriagatan. Något har exploderat i ett trapphus. Trapphuset är rökfyllt, inga större materiella skador rapporteras. Inga personer ska ha skadats. Platsen spärras av och en teknisk undersökning har genomförts under natten. En anmälan om grov skadegörelse samt brott mot brandfarliga ämnen och explosiva varor har upprättats. Ingen är gripen för brotten i nuläget.  

03:15 Kungälv, misshandel: En man och en kvinna i 30-årsåldern kommer till akuten på Kungälvs sjukhus med stickskador. Mannen hävdar att de har ramlat, men han grips misstänkt för grov misshandel. Kvinnan är allvarligare skadad än mannen och har ännu inte kunnat förhöras.   

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.