Sök

18 april 14.53, Stöld, Karlskoga

Karlskogapolisen har gripit tre kötttjuvar i centrala Karlskoga.

En butiksväktare kontaktade polisen efter att ha följt efter två män som försökt att stjäla en större mängd kött bl.a. oxfilé från en livsmedelsbutik i karlskoga. De hade efter försöket gått till en parkerad bil vari ytterligare en man satt och väntade. En polispatrull anlände innan aktuell bil hann att lämna platsen.

I bilen kunde polispatrullen se att det låg väskor och kassar som uppnenbart var "preparerade" för att undvika att butikslarm utlöses. Detta gjorde att men genomförde en husrannsakan i bilen och anträffade då bl.a. närmare trettio kilo färskförpackade köttstycken. Det var blandat oxfilé, entrecote och biff som fortfarande var kylt vilket tyder på att det var nystulet från någon kyldisk. Varorna tagna i beslag liksom de preparerade väskorna.

Det kött som männen försökt att tillgripa i butiken uppbringade ett värde av 2786kr medan de beslagtagna varorna, vilka uppbringar ett betydligt större värde, inte har ett känt försäljningsvärde.

Det är okänt från vilken butik de beslagtagna köttförpackningarna härrör. 

Efter förhör kommer åklagare att ta ställing till om männen ska anhållas eller friges under den fortsatta utredningen.

Stort beröm till väktaren som så förtjänstfull kunde "styra" polisen till tjuvarna innan de hann att fly.

UPPDATERING: Efter förhör anhölls männen efter beslut av åklagare

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.