Sök

18 april 16.00, Trafikkontroll, Norrbottens län

Norrbotten, ett urval av polisens arbete i trafiken

BODEN

Vid 8-tiden hölls en trafikkontroll på riksväg 97 i Vittjärv. Senare, under eftermiddagen, kontrollerades trafiken i Trångfors.

HAPARANDA

Under morgonen kontrollerades trafiken vid riksväg 99, Marielund. Två förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser.

KALIX

Under tidig förmiddag hölls en trafikkontroll på E10 vid Morjärv. Senare kontrollerades trafiken på E4 i Töre.

KIRUNA

Under dagen hölls en trafikkontroll på E10. Två förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser, varav en fick sitt körkort omhändertaget. Högsta uppmätta hastighet var 121 km/timmen på en 80-sträcka.

Under tidig eftermiddag hölls ytterligare en trafikkontroll på E10. En förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelse.

PITEÅ

Under morgonen hölls trafikkontroller vid Lasarettsvägen i Strömnäs och länsväg 506 vid Skuthamn. Senare på dagen kontrollerades trafiken vid Öjebyn samt Backen.

Vid 11-tiden stoppades en bilist för kontroll vid Zonområdet. Föraren, en man, blåste positivt i polisens sållningsinstrument och misstanke om rattfylleri uppstod. Han fick medfölja för provtagning och förhör. Anmälan upprättades.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.