Sök
Uppdaterad 19 april 20.08

19 april 13.25, Övrigt, Västerås

Flera personer skadade i centrala Västerås.

Polis beordras till centrala Västerås med anledning av att flera personer påträffats skadade utomhus. Personerna ska ha skadats med någon form av vasst föremål.

Personerna tas om hand av ambulanspersonal. 

Polisen har spärrat av ett området i centrala Västerås och arbetar med spårsäkring, vittnesförhör och skapar sig en bild av det är som hänt. 

Polisen söker dig som kan ha gjort iakttagelser i samband med händelsen. En uppgift som du bedömer som ointressant kan för utredningen vara värdefull och polisen är högst angelägna om att få in all typ av information om händelsen, både före, under och efter det inträffade. Tips lämnas till 114 14.

Uppdatering kl 15:50

Sammanlagt tre personer, tre kvinnor i åldrarna 65- till 80-årsåldern, har påträffats skadade. 

I närområdet till brottsplatserna har polisen gripit en man. I samband med gripandet uppstår en situation och en polis skjuter verkanseld. Mannen skadas och har förts till sjukhus med oklart skadeläge.

Som en rutinåtgärd kommer en anmälan att skrivas och överlämnas till avdelningen för särskilda utredningar, SU.

Uppdatering kl 20:08

Den gripne mannen är anhållen och misstänkt för försök till mord. Förundersökningen leds av åklagare. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.