Sök

20 april 08.00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

God morgon! Under senare del av kvällen samt natten har polisens regionledningscentral öst hanterat ett 110-tal ärenden som rör Östergötlands län.

 

22:27 Strandvägen. Motala 

Ett trapphus i flerfamiljshus blev rökfyllt efter att någon bedöms ha smällt fyrverkerier inomhus. Polis, ambulans samt räddningstjänst kallades till platsen. Ingen person skadades och de materiella skadorna i bedöms som ringa. 

Polispatrull har skrivit anmälan om skadegörelse, allmänfarlig vårdslöshet, samt framkallande av fara för annan. Ingen person har gripits. 

 

03:09 Gamla stan, Norrköping 

En person ska ha blivit påhoppad och slagen av flera personer utomhus under tidig morgon i Norrköping. händelsen inträffade i området kring Kunskapsskolan. Målsägande, en man, klarade sig utan allvarliga skador men blev av med personliga tillhörigheter. Polisen mottar gärna vittnesuppgifter om någon sett något som sticker ut i området under tidig morgon. Händelsen är rubricerad som rån. Ingen person är ännu gripen.

 

03:55 Gamla staden/Stortorget Norrköping 

Ett företag beläget mellan Gamla staden och Stortorget i Norrköping utsattes för ett inbrott under natten till lördagen. Ingen person har kunnat gripas efter händelsen som är rubricerad som stöld genom inbrott. Det är oklart om någonting stulits från fastigheten. Polis har arbetat med ärendet under morgonen för att säkra eventuella spår. Man har bland annat genomfört en spårningsinsats med hundpatrull. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.