Sök

Just nu är det störningar när du ringer 114 14. Vid akuta eller pågående ärenden ring 112. Felsökning pågår. Polisens e-tjänster fungerar som vanligt.

20 april 08.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är i tjänst. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

23:11, Tidaholm, skadegörelse m.m.
En privatperson larmade polisen med anledning av att det varit personer inne på Rosenbergsskolan i Tidaholm och förstört saker inne i lokalerna. Polisen har varit på plats och genomfört nödvändiga utredningsåtgärder. Ingen person har gripits i nuläget. Ärendet utreds som skadegörelse och olaga intrång.

00:52, Göteborg, brand
En brand startade under natten i en bilverkstad i Linnarhult. Branden spred sig till en intilliggande verkstad. Räddningstjänst och polis var snabbt på plats och påbörjade arbetet. Polisens uppgift vid den här typen av händelser är att biträda räddningstjänst i sitt arbete, samt att tillse att allmänhet inte kommer till skada. Detta sker bland annat genom att hålla avspärrningar.

Branden har orsakat omfattande materiella skador, men vi har inga indikationer på att någon person ska ha skadats till följd av branden. Händelsen utreds i dagsläget som mordbrand, men ingen person är misstänkt i ärendet just nu. En teknisk undersökning kommer att genomföras när det är möjligt.

00:57, Göteborg, rån
En man på ett stödboende i centrala Göteborg blev rånad på pengar och ett halsband inne i sin lägenhet. Mannen blev knuffad och fick även en skada på ena benet från ett knivliknande föremål som gärningspersonen hade. Gärningspersonen lämnade därefter platsen. Det förelåg inget ambulansbehov. Ingen har gripits i dagsläget. Händelsen utreds som rån.

02:51, Mark, försök till rån
En man ringde in till polisen och uppgav att han blivit utsatt för våld och hot av en gärningsperson. Polis larmas till platsen och sökte bland annat av området med polishund. Det fanns inga spår efter någon gärningsperson, och inringaren hade inga synliga skador. Det gick inte heller att hålla ett förhör med inringaren på grund av berusning. En polisanmälan gällande försök till rån upprättades trots detta, då vi i dagsläget inte kan utesluta att brott begåtts. Mannen kördes hem till sin bostad av en polispatrull.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.