Sök
Uppdaterad 20 april 15.02

20 april 12.56, Övrigt, Jönköping

Kontrollerad sprängning, Ekhagen.

12:57 Ekhagen

Polisens nationella bombskydd kommer att genomföra en kontrollerad sprängning efter att sprängmedel från förr i tiden anträffats i Jönköping. Detta är en planerad sprängning och det finns ingen anledning till oro.

Det finns ingen risk för tredje person. 

 

14:16 Den planerade sprängningen är något uppskjuten men kommer att ske inom kort. Den ursprungliga planen var att spränga innan 14:15, men detta är alltså något förskjutet. Därför kan ljudet av höga smällar höras något senare. Uppskattningsvis sker det innan klockan 15. 

 

14:33 Sprängningen är genomförd och allting har gått enligt plan. 

 

14:43 Det nationella bombskyddet kommer att söka igenom området för att se om det finns fler eventuella farliga föremål kvar. Området är en gammal militäranläggning och de föremål som anträffats härstammar från förr i tiden. Riktigt hur gamla de är är oklart. 

Avspärrningarna kommer att kvarstå till dess att bombskyddet gått igenom marken. Om man anträffar fler föremål kommer dessa också att oskadliggöras. 

 

15:00 Inga fler föremål har anträffats. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.