Sök

21 april 08.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är i tjänst. Nedan följer ett urval av kvällens och nattens händelser.

01:51, Färgelanda, grov misshandel
En man larmade polisen med anledning av att han blivit knivskuren. Mannen uppgav att två personer försökte tvinga till sig hans klockan, men han vägrade lämna över den. En av gärningspersonerna knivskar då mannen i benet. Ambulans kom till platsen och vårdade mannen. Polisen upprättade en anmälan om grov misshandel. Ingen person är i nuläget gripen.

02:16, Strömstad, grov misshandel
Flera inringare larmade polisen med anledning av ett bråk med ett stort antal personer. En person ska ha legat ner på marken och mottagit slag och sparkar. När polisen kom till platsen påträffades en blodig man med vissa skador som krävde sjukvård. Skadorna ska dock inte vara av allvarligare art. Ingen person har gripits för brottet, men det finns en eller flera misstänkta i ärendet. Händelsen utreds som grov misshandel.

 02:28, Göteborg, narkotikabrott
Polisen blev larmad till en bostad i Göteborg med anledning av att en man fått en skärskada i magen. Det visade sig efter utredningsarbete på plats att en kvinna med en kniv försökt skada sig själv, och att mannen då försökt ta kniven från kvinnan, och i tumultet rispat sig själv på buken. Händelsen betraktas i dagsläget som en olyckshändelse. Polisen fann dock misstänkt narkotika i bostaden i samband med händelsen. Mannen, som är i 30-årsåldern, misstänks för narkotikabrott.

02:55, Åmål, ofredande m.m.
En man ringde till polisen med anledning av att han hörde en bil som tutade utanför bostaden, varpå något träffade hans fönsterrutor. Det visade sig att någon eller några kastat avföring på bostadens fönster och ytterdörr. Ett hakkors var även ritats i avföring på ytterdörren. Händelsen utreds i dagsläget som ofredande och skadegörelse. Det finns misstänkta i ärendet.

02:58, Göteborg, grov misshandel
En man kontaktade sin sambo och bad sambon larma SOS. Detta då mannen när han befunnit sig utomhus blivit knivskuren flera gånger. Ingen person har gripits i nuläget. Vi arbetar vidare med ärendet och försöker skapa oss en bild av vad som har hänt och varför. Skadeläget för mannen är inte livshotande. Händelsen utreds som grov misshandel.

03:50, Borås, allmänfarlig vårdslöshet
En brand startade i en lägenhet i Borås. En kvinna i bostaden stängde in sig i badrummet då och kunde inte ta sig ut med anledning av röken och värmen. Räddningstjänst fick ut kvinnan som sedan fick åka med ambulans till sjukhus. Ärendet utreds som allmänfarlig vårdslöshet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.