Sök

Just nu är det störningar när du ringer till polisens växel på 114 14. Vid akuta eller pågående ärenden ring 112. Felsökning pågår.

22 april 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

00.47  Vara, Skadegörelse genom brand. En bil har på okänt sätt  fattat eld på Torggatan i Vara. Branden har spridit sig till ytterligare två bilar som fått skador. Platsen avspärrad för teknisk undersökning och anmälan upprättad.

01.25 Uddevalla, Skadegörelse genom brand. En bil har på okänt sätt börjat brinna på en parkering vid Fjällvägen. Räddningstjänst på plats och ytterligare två bilar utbrända. Tre stycken anmälningar upprättade av patrullen.

01.45 Borås, Grov allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Larm inkom om en hög explosion på Skillingsgatan. Polis kallades till platsen och kunde konstatera skador i trapphuset. Platsen avspärrad och nationella bombskyddet tillkallat. Anmälan om grov allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor upprättad och utredningsarbete pågår. Boende på adressen tillsagda att stanna kvar i sina lägenheter i avvaktan på att tekniker får undersöka platsen. Det finns inga uppgifter om att någon människa skadats. Ingen misstänkt person gripen i nuläget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.