Sök

23 april 07.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är i tjänst. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

00:21, Göteborg, narkotikabrott
En privatperson ringde till polisen med anledning av att en påverkad man låg utanför porten till ett bostadshus. När polisen kom till platsen påträffades en mindre mängd misstänkt brand hans tillhörigheter. Mannen, som är i 30-årsåldern, misstänks för narkotikabrott. Han omhändertogs även för LOB (Lagen om omhändertagande av berusade personer m.m.).

00:57, Göteborg, stöld av drivmedel
En förbipasserande såg hur en person var i färd med att stjäla diesel från en grävmaskin på Marieholmsgatan i Göteborg. En eller flera gärningspersoner lämnade sedan i en bil. Ingen person har gripits i nuläget. Det är oklart hur mycket drivmedel som stals. Händelsen utreds som stöld.

03:33, Alingsås, häleri
En privatperson hörde ljud från källarutrymmet i sitt lägenhetshus och gick ner för att kontrollera ljuden. Då möttes privatpersonen av två maskerade personer som lämnade platsen. Polis larmades till platsen, men ingen gärningsperson kunde gripas. Polisen hittade misstänkt stöldgods i form av diverse verktyg i källarutrymmet. En polisanmälan om stöld, alternativt häleri skrevs.

Våld i nära relation

Östra Fyrbodal
En man greps under natten med anledning av att han tagit struptag på en kvinna som han har en relation med. Kvinnan klarade sig med lindriga skador. Mannen misstänks för misshandel. Mannen anhölls senare av åklagare.

Västra Fyrbodal
En kvinna greps under natten, misstänkt för misshandel, hemfridsbrott, skadegörelse och våldsamt motstånd. Kvinnan misstänks ha tagit struptag på samt slagit en man hon tidigare haft en relation med. När polispatrullen kom till platsen gjorde kvinnan motstånd mot poliserna i samband med ingripandet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.