Sök

24 april 07.45, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En lugn natt polisiärt i Östergötland.

Polisen har hanterat ett 50-tal ärenden mellan klockan 22:00 och 07:00 i Östergötland.

23:16 Larm inkommer om en personbil i Butängen, Norrköping, som är helt övertänd på en parkeringsplats. Branden tros vara anlagd, men ingen misstänkt gärningsman finns i nuläget. Brottsrubriceringen blir skadegörelse genom brand.

00:50 Larm inkommer om ett inbrott i en företagspark i Himmelstalund i Norrköping. En eller flera gärningsmän ska ha tagit sig in genom en krossad ruta, och lämnat platsen med en oklar mängs stöldgods. Polisens patrull finner diverse spår på platsen, och en förundersökning om stöld genom inbrott upprättas. Det finns ingen misstänkt gärningsperson i nuläget.

04:17 En personbil brinner med öppna lågor vid idrottsplatsen i Skänninge, Mjölby. Bilen totalförstörs, men det finns ingen risk att branden ska sprida sig och räddningstjänsten släcker. Misstankar finns om att branden är anlagd, och en anmälan om skadegörelse genom brand skrivs. Inga misstänkta personer kan knytas till händelsen i nuläget.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.