Sök

Just nu är det störningar när du ringer till polisens växel på 114 14. Vid akuta eller pågående ärenden ring 112. Felsökning pågår.

27 april 07.55, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområder Dalarna

Hedemora, misshandel
22.50: Brott i nära relation gav för handen att polispatrull grep en man i 30-årsåldern. Målsägande uppvisade skadebild, okänt om sjukvård uppsökts eller kommer uppsökas. Våldet har skett inomhus. Misstänkt anhållen under tidig morgon av jouråklagare.

Leksand, misshandel
23.47: Man i 20-årsåldern gripen efter misstanke gällande grov misshandel, grovt olaga hot samt grovt brott mot knivlagen och skadegörelse. Ett föremål taget i beslag för att styrka brott. Ärendet har utspelat sig på en fest varpå misstänkt inte längre var välkommen och tvingades lämna. En målsägande förd till sjukvården

Avesta, narkotikabrott
00.14: En man i 18-årsåldern misstänks för att vara påverkad av narkotika. Mannen får genomgå provtagning, analys får utvisa om misstanke kvarstår.

Falun, rattfylleri
00.21: Kontroll av bilist i Falun medförde misstanke om narkotikapåverkan. Föraren, en man i 20-årsåldern medtagen för provtagning, analys får utvisa om misstanke kvarstår i anmälan rattfylleri under påverkan av narkotika samt narkotikabrott eget bruk.

Ludvika, narkotikabrott samt brott mot vapenlagen
01.08: I anslutning till en krog i centrala Ludvika kontrolleras en man i 25-årsåldern. På mannen anträffas misstänkt narkotika samt ett föremål som faller under brott mot vapenlagen. Vidare utredningsåtgärder vidtas. Beslag verkställs för att styrka brott och leda förundersökning framåt. Anmälan som upprättas innefattar misstankar gällande narkotikabrott i överlåtelsesyfte samt brott mot vapenlagen.

Avesta, narkotikabrott
01.25: Polispatrull genomför trygghetsskapande åtgärder i krogmiljö. I samband med detta träffar polispatrullen på en misstänkt narkotikapåverkad man i tjogårsåldern. Mannen medtas för provtagning, analys får utvisa om misstanke kvarstår.

Ludvika, misshandel
02.11: En man i 30-årsåldern misshandlad i anslutning till en krog i Ludvika. Mannen skjutsad till sjukvården av polispatrull, skadeläge okänt. Anmälan misshandel upprättad och utredningsläget ser gott ut.

Falun, narkotikabrott
02.34: En man i 30-årsåldern misstänks för narkotikabrott innehav. Beslag kommer analyseras och artbestämmas, därefter kommer även misstanke att styrkas alternativt avskrivas.

Borlänge, rattfylleri
02.49: Polispatrull stoppar en bilist i centrala Borlänge. Föraren, en man i 18-årsåldern misstänks för att vara påverkad under framförande av personbil. Mannen medtas för provtagning, analys får utvisa om misstanke kvarstår gällande rattfylleri under påverkan av narkotika samt narkotikabrott eget bruk.

Under natten har patruller genomfört trygghetsskapande åtgärder, kontrollerat flertalet bilister och personer. Ett fåtal viltolyckor är inrapporterade, inga personskador har i samband med dessa inträffat.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.