Sök

27 april 07.55, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Örebro

Örebro, våldtäkt
22.23: En kvinna kontaktar en polispatrull och uppger att hon blivit utsatt för våldtäkt. Utredningsåtgärder är vidtagna i ärendet. Kvinnan omhändertagen enligt särskild rutin.

Lindesberg, rattfylleri
22.32: Kontroll av bilist i Lindesberg gav för handen misstanke om att föraren var påverkad av narkotika. Misstänkt är en man i tjugoårsåldern. Mannen medtagen för provtagning, analys får utvisa om misstankar stärkts eller om ärendet avskrivs.

Örebro, narkotikabrott
23.25: Ordningsvakt uppmärksammar hur en kvinna verkar ha en olaglig substans i sin ägo. Polispatrull beordras till den krog där ärendet utspelar sig och som ligger centralt i Örebro. Kvinnan som är i artonårsåldern misstänks för narkotikabrott innehav. Den misstänkta substansen tas i beslag och kommer analyseras på nationellt forensiskt center. Därefter kommer misstankarna stärkas alternativt avskrivas.

Örebro, narkotikabrott
23.39: Polispatrull stoppar ett fordon centralt väster i Örebro. I fordonet sitter en man itjugoårsåldern som påvisar tydliga tecken på att var påverkad av narkotika. Mannen medtas för kroppsbesiktning, analys får utvisa om misstanke kvarstår.

Karlskoga, skadegörelse
00.46: Flera personer iakttar hur en man krossar en ruta till ett företag i Karlskoga. Polispatrull beordras till platsen och träffar på den misstänkte mannen som är i 25-årsåldern. Mannen misstänks för skadegörelse samt att patrullen gör bedömningen om att mannen inte är kapabel att ta hand om sig själv utan att han omhändertas enligt LOB, lag omhändertagande av berusad person.

Örebro, olaga intrång
01.17: En kvinna i 40-årsåldern och en man i 45-årsåldern misstänks för olaga intrång efter att de ertappas inom ett område som ej är för allmänhetens tillträde på sjukhusområdet. Anmälan upprättad, ingen person är vidare frihetsberövad.

Örebro, misshandel
01.44: Polispatrull beordras till en krog centralt i Örebro med anledning av misshandel. Två personer avförda till sjukvården, skadeläge okänt. Utredningsåtgärder vidtagna. Anmälan misshandel samt motanmälan misshandel är upprättad. Båda inblandade personerna är män och i 20–25 årsåldern.

Örebro, våd mot tjänsteman
01.58: En ordningsvakt kontaktar polisen och uppger att dennes kollega blivit utsatt för våld. Polispatrull beordras till platsen och identifierar en man i 25-årsåldern som blir misstänkt för våld mot tjänsteman. Målsäganden har inte sökt sjukvård. Misstänkt avlägsnad från plasten av polispatrull.

Askersunds kommun, misshandel
05.04: En kvinna i 55-årsåldern har blivit misshandlad av en för henne känd man. Misshandeln har inträffat inomhus. Kvinnan har inte initialt behövt uppsöka sjukvården. Inget frihetsberövande är genomfört.

Under natten har patruller genomfört trygghetsskapande åtgärder, kontrollerat flertalet bilister och personer. Ett fåtal viltolyckor är inrapporterade, inga personskador har i samband med dessa uppstått. Det har även hanterats flertalet ärende med psykisk ohälsa under natten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.