Sök

28 april 07.35, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Dalarna

Falun, misshandel
23.33: En man blir nekat entré till ett uteställe i Falun, i samband med detta uppger anmälaren att ordningsvakt knuffar till målsäganden så att denne faller till marken och skadar sig. Enligt anmälare finns vittne till händelsen. Anmälan misshandel upprättad.

Falun, narkotikabrott
23.46: En kvinna i 25-årsåldern misstänks för att ha brukat samt inneha narkotika. Kvinnan har fått lämna prov och beslag av en okänd substans är verkställd. Analys av de båda kommer utvisa om misstanke kvarstår eller om de avskrivs.

Falun, våld mot tjänsteman
00.22: På en krog i centrala Falun omhändertas en man enligt LOB, lag omhändertagande av berusad person. Mannen som är 20-årsåldern sätter sig till så pass mycket motvärn att han misstänks för våldsamt motstånd mot polispatrull. Mannen handfängslas och får sedan sova ruset av sig under uppsikt av personal.

Falun, anträffad stulen bil
01.17: Samtal inkommer polisens ledningscentral om att en anmälare anträffat en stulen bil. Polispatrull beordras till platsen och lokaliserar den tillgripna bilen. Bilen överlämnad till ägaren och tilläggsanmälan upprättad om anträffandet.

Falun, rattfylleri
01.37: Polispatrull egeninitierar ett fordonsstopp på en bilist i centrala Falun. Föraren, en man 18-årsåldern påvisar tecken på att vara påverkad av narkotika. Mannen medtas för provtagning och analys får utvisa om misstanke kvarstår. Misstankarna gäller rattfylleri under påverkan av narkotika samt narkotikabrott eget bruk.

Rättvik, narkotikabrott
01.47. Två män, båda i 25-årsåldern misstänks för narkotikabrott. Båda misstänks för eget bruk men den ena av männen misstänks även för narkotikabrott i överlåtelsesyfte. Utredningsåtgärder är vidtagna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.