Sök

28 april 08.00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Här följer en kort sammanfattning från nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Man frihetsberövad efter inbrottslarm

Strax före 02:00 får polisen uppgifter från en adress Skänningen där man erfarit att någon försökt utföra ett inbrott i en bostad. Polis kommer ut till platsen och utför en kontroll av en person som sedan kan misstänkas för brott. Denne har även frihetsberövats. Man har upprättat en anmälan om försök till inbrottsstöld.

Misstänkt grov misshandel i Linköping

Klockan 23:30 får polisen vetskap om en person som påträffats blodig vid Stångebro i Linköping. Polis kommer till platsen där man anträffar personen som ej ska vara allvarligt skadad. Exakt vad som inträffat är inte helt klart, men polisen har upprättat en anmälan gällande grov misshandel. Man har kontrollerat flera personer i nära anslutning till där mannen anträffades, men ingen är i nuläget misstänkt för brott.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat ärenden kopplade till fylleri samt gjort diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.