Sök

29 april 07.05, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län

Dagens presstalesperson är på plats.

20:39 Halmstad, grov mordbrand: Flera samtal inkommer om att det brinner i en nedlagd restaurang på Gamla Tylösandsvägen. Branden är fullt utvecklad när räddningstjänsten anländer till platsen, släckning påbörjas. Polisen bistår räddningstjänstens insats, bland annat genom att upprätta avspärrningar. Rökutvecklingen var initialt kraftig och genom ett VMA uppmanades boende i området att hålla sig inomhus. Framåt 23-tiden hade branden avtagit och spridningsrisken minskat. VMA:t drogs senare tillbaka och branden är nu under kontroll. Polisen har inlett en förundersökning med rubricering grov mordbrand. Initiala utredningsåtgärder har vidtagits under natten, och en teknisk undersökning kommer att genomföras när så är möjligt. Ingen person uppges ha kommit till fysisk skada i samband med branden.

03:33 Falkenberg, skadegörelse: SOS larmas om två brinnande personbilar på Lasarettsvägen. Hur branden uppstått är oklart. Polis har varit på plats och en anmälan om skadegörelse genom brand upprättas. Det ingen misstänkt person i ärendet för närvarande.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.