Sök
Uppdaterad 29 april 07.58

29 april 07.49, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 40-tal ärenden som rör Södermanlands län. 

23:26 En bilist körde in i en grind vid polishuset i Eskilstuna. Föraren, en man i 35-årsåldern, greps på plats misstänkt för grovt blåljussabotage. Ett område runt polishuset var avspärrat en stund under natten men inga avspärrningar finns kvar och ingen person skadades i samband med händelsen. Mannen har under natten anhållits av åklagare, på sannolika skäl, misstänkt för grovt blåljussabotage. Ärendet är därmed åklagarlett.

04:59 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Hargsvägen i Nyköping uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Mannen i 20-årsåldern fick följa med polisen för ytterligare provtagning samt förhör. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, viltolyckor, psykisk ohälsa, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.