Sök

Just nu är det störningar när du ringer till polisens växel på 114 14. Vid akuta eller pågående ärenden ring 112. Felsökning pågår.

30 april 07.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är i tjänst. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

22:08, Borås, narkotikabrott
Polis larmas till en bostad i ett flerfamiljshus med anledning av att grannar misstänkte ett lägenhetsbråk. På plats visade det sig att det endast rörde sig om verbalt bråk. Personerna i bostaden, en man och en kvinna i 25-årsåldern, kom dock att misstänkas för narkotikabrott. Mannen misstänks för innehav av en mindre mängd misstänkt narkotika, och kvinnan för ringa narkotikabrott (eget bruk).

22:13, Göteborg, grovt rån
Polis larmas till ett skogsområde i Hammarkullen med anledning av att en person blivit rånad på sina kläder och sin plånbok. Personen, en man i 20-årsåldern, ska även ha blivit slagen med någon form av tillhygge med vissa skador som följd, bland annat på överkroppen. Mannen fördes med ambulans till sjukhus. Ingen person har gripits i nuläget, men det ska röra sig om flera gärningspersoner. Ärendet utreds som grovt rån.

01:04, Göteborg, misshandel m.m.
En gärningsperson misstänks för misshandel genom att ha slagit en annan person i ansiktet. Detta ska ha skett på Kungsportsavenyn. Gärningspersonen misstänks även för hot mot tjänsteman genom att ha uttalat hot mot två ordningsvakter som grep gärningspersonen i anslutning till att misshandeln ägde rum. Gärningspersonen, en man i 35-årsåldern, omhändertogs av polis enligt LOB (Lagen om omhändertagande av berusade personer m.m.), och kommer att förhöras när han nyktrat till.

01:24, Borås, grov stöld
En man vann 600 kronor på Black Jack på en restaurang i centrala Borås. En okänd gärningsperson ryckte vinsten ur händerna på mannen och lämnade platsen. Händelsen utreds som grov stöld. Ingen har i dagsläget gripits.

01:50 och 02:57, Skara, skadegörelse
Två olika villabostäder i Skara har fått ett fönster krossade under natten. Ena händelsen var i Domprostegården och den andra i Marieberg. Vi misstänker att det rör sig om samma gärningsperson. Än så länge har denna inte gripits, men vi har en bild av vem det kan röra sig om. Ingen person skadades fysiskt i samband med de två händelserna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.