Sök

30 april 08.00, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 40-tal ärenden som rör Södermanlands län. 

22:20 Polis larmades till centrala Nyköping med anledning av inbrott i en källare på en fastighet. När polis anlänt till platsen greps en man i 35-årsåldern misstänkt för stöld. Det är oklart för polisens presstjänst var stöldgodset bestått av.

03:40 I samband med en utryckning har en polispatrull krockat med en älg på riksväg 53 i höjd med Stjärnholm, Oxelösund. Två poliser befann sig i bilen. Båda var vakna och talbara men fick följa med ambulans till sjukhus för kontroll, initialt lindrigt skadade. Älgen dog på plats och flyttades från vägen. Polisbilen har bärgats därifrån. En anmälan om viltolycka kommer skrivas.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikkontroller samt diverse andra kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.