Sök

Just nu är det störningar när du ringer 114 14. Vid akuta eller pågående ärenden ring 112. Felsökning pågår. Polisens e-tjänster fungerar som vanligt.

Uppdaterad 30 april 13.08

30 april 12.15, Rån, Örebro

Två personer är gripna misstänkta för brott efter en olycka i Baronbackarna.

Med anledning av ett misstänkt rån kallades polisen till centrala Örebro tidigare i förmiddags men misstänkt gärningsperson flydde från platsen i ett fordon.

Senare får polisen syn på fordonet som dock vägrar stanna och fordonet krockar senare med flera andra fordon i Baronbackarna.

Ambulans är tillkallade för att se över de inblandade men enligt den nuvarande lägesbilden ska det inte vara allvarliga skador.

Två personer är gripna och utöver det initala misstänkta rånet kommer det tillkomma ytterligare brottsrubriceringar.

Uppdatering 13.05: Flera personer ska ha behövt att slänga sig undan för att inte bli påkörda av det aktuella fordonet som sedan krockade.

En man i 25-årsåldern är misstänkt för rån där fordonet är det stulna godset. Han är också misstänkt för mordförsök, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt rattfylleri. 

En kvinna i 25-årsåldern som också färdades i fordonet är misstänkt för försök till mord samt grov vårdslöshet i trafik.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.