Sök

05 april 07.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är i tjänst. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

00:34, Borås, vårdslöshet i trafik
En privatperson larmade polisen med anledning av att en personbil krockat med en lyktstolpe på Nordskogsleden, Djurparken. Efter kollisionen sprang flera personer enligt inringaren från platsen. Polisen upprättade en polisanmälan om vårdslöshet i trafik. Ingen person har gripits i nuläget. Det är fortfarande okänt om någon person skadades i samband med händelsen.

02:41, Göteborg, grov vårdslöshet i trafik m.m.
Polisen larmades till ett parkeringshus i Gullbergsvass med anledning av en trafikolycka. På plats var det två parkerade personbilar som var skadade. Vid en tredje personbil, som också den var krockad, stod två mycket påverkade personer, varav den ena var i färd med att inhalera lustgas när polisen anlände. Personerna, två män i 25-årsåldern, misstänktes för flera brott. Händelsen utreds i dagsläget som grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, rattfylleri samt ringa narkotikabrott. Inga personskador har rapporterats in.

02:59, Åmål, stöld
En boende i ett flerfamiljshus hörde misstänkta ljud nerifrån källaren i huset. Den boende sprang ner för att kontrollera vad som hade hänt, och såg då två personer springa från platsen. När polisen anlände till adressen kunde det konstateras att tolv källarförråd brutits upp. Det är i dagsläget oklart om något, och i så fall vad, har stulits. Ingen person har gripits. Händelsen utreds som stöld genom inbrott.

03:55, Göteborg, bilbrand
En personbil brann på Burmans gata i Hisings Kärra under natten. Händelsen utreds som skadegörelse genom brand, och i nuläget har ingen gripits. Inga personskador har rapporterats in kopplat till händelsen.

Brott i nära relation
En man greps i Sjuhärad under natten, detta genom att ha sparkat en kvinna i ansiktet. Mannen och kvinnan har ett samboförhållande. Kvinnan fick vissa skador i ansiktet, men det förelåg inget ambulansbehov. Mannen är numera anhållen, misstänkt för misshandel.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.