Sök
Uppdaterad 06 april 15.44

06 april 01.20, Mord/dråp, försök, Mölndal

Skott avlossade mot radhus, Lindome

Ett larm inkom till polisen klockan 01:20 gällande en skottlossning i ett radhusområde i Lindome. Flera skott ska ha avlossats mot fasaden och ytterdörren till ett radhus. Flera personer ska ha befunnit sig i bostaden när händelsen ägde rum, men ingen person har kommit till fysisk skada.

Platsen spärrades av och en teknisk undersökning har nu genomförts. Avspärrningarna är numera hävda.

Vi utreder om det finns gängkopplingar till denna händelse. Historiskt sett vid den här typen av händelser har vi sett att det ofta finns kopplingar till gängkriminalitet.

Det finns frihetsberövade i ärendet. Mer än så kommer vi inte att kunna gå in på i dagsläget gällande den biten.

Händelsen utreds som försök till mord samt grovt vapenbrott.

Uppdatering klockan 11:16
Ingen ny information finns att kommunicera i dagsläget. Utredningen befinner sig i ett tidigt och känsligt skede, vilket gör att vi inte kan gå ut med mer information i dagsläget. Det finns ingen prognos för när vi kan kommunicera mer, men det kommer i så fall att ske via denna kanal.

Vårt arbete framåt handlar mycket om att inhämta information. Detta sker bland annat via tekniska undersökningar, förhör och dokumentation. Vi arbetar trygghetsskapande i närområdet framöver. Detta syftar till att just skapa trygghet hos medborgarna. Vår ökade lokala närvaro syftar också till att inhämta information. Många gånger får vi värdefulla iakttagelser från medborgare när vi befinner oss fysiskt på plats.

Uppdatering klockan 15:42
Det var initialt två personer som greps i detta ärende, det som vi benämnde som ”frihetsberövade” i texten ovan. Dessa två personer har nu försatts på fri fot efter förhör. Ingen person är anhållen i ärendet i dagsläget.

Utredningen fortgår i oförändrad takt. Vi fortsätter att inhämta information genom bland annat tekniska undersökningar, dokumentation och förhör.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.