Sök

06 april 07.07, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Sedan midnatt har totalt fyra personer i länet omhändertagits för fylleri, en av dessa misstänks för ofredande alternativt sexuellt ofredande. 

Under natten har polisen i Luleå gripit en man i 45-årsåldern som misstänks ha misshandlat en kvinna som han har en relation med. Efter förhör har åklagare beslutat att anhålla honom. Det finns ingen uppgift om att kvinnan ska ha uppsökt sjukvård. 

Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

01:19 Trafikolycka, Luleå
Under natten larmas polisen om en singelolycka i Kallax utanför Luleå. En personbil ska ha kört av vägen. Polisen åker till platsen. Polisen påträffar en person som misstänks ha kört bilen, personen blåser positivt i sållningsinstrumentet och misstänks för grovt rattfylleri. Hon misstänks också för våldsamt motstånd då hon ska ha satt sig i motvärn när polisen omhändertog henne enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

01:29 Misshandel, Boden
I samband med krogstängning ska två män ha börjat bråka utanför en restaurang i Boden. Polisen har varit på plats. En anmälan om misshandel upprättas. 

04:51 Olovlig körning, Gällivare
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på länsväg 830. Föraren, en man, saknar behörighet att köra. Anmälan upprättas gällande grov olovlig körning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.