Sök

06 april 07.25, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Dalarna

Borlänge, grovt bott mot knivlagen samt narkotikabrott
22.06: Personkontroll av en man i 20-årsåldern. Manen bär kniv och det anträffas även vitt pulver på mannen. Mannen misstänks för grovt brott mot knivlagen samt narkotikabrott innehav. Analys får utvisa om substansen är narkotika eller annan olaglig substans.

Borlänge, rattfylleri
00.03 Man i 25-årsåldern misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika samt narkotikabrott eget bruk efter att polispatrull stoppat en bilist i Borlänge.

Avesta, narkotikabrott
00.55: Vid kontroll av en kvinna i 20-årsåldern uppstår misstanke om påverkan av narkotika. Kvinnan satt som passagerare i ett fordon och medtasför provtagning. Analys får utvisa om misstanke kvarstår.

Lindvallen, våldsamt motstånd samt narkotikabrott innehav samt bruk
01.21: Ordningsvakt kontaktar polis efter ett ingripande. En man i 20-årsåldern är gripen av ordningsvakt för våldsamt motstånd, mannen är belagd med handfängsel. Polispatrull fattar beslut om provtagning av mannen, analys får utvisa om misstanke kvarstår. Anmälan våldsamt motstånd samt narkotikabrott innehav samt eget bruk upprättas av polispatrullen.

Falun, rattfylleri
01.57: Man i 50-årsåldern misstänks för rattfylleri alternativt grovt rattfylleri efter att det fordonet som framförts körts i diket. Fordonsnycklar omhändertagna enligt polislagen, detta för att förhindra misstänkt fortsatt brottslig färd.

Borlänge, stöld
03.40: Två män i 30 respektive 40-årsåldern grips efter en misstänkt stöld i en skola i Borlänge. Väktare åker initialt på larm och denne kontaktar sedan polis.

Under natten har det hanterats flera ärende med psykisk ohälsa. Några få viltolyckor har inträffat, inga personskador är inrapporterade i samband med dessa. Det har även genomfört ett stort antal person samt fordonskontroller

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.