Sök

06 april 07.28, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Sedan midnatt har totalt fyra personer i länet omhändertagits för fylleri. Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

02:26 Rattfylleri, Skellefteå
Polisen stoppar och kontrollerar ett fordon på länsväg 372 utanför Skellefteå. Föraren, en man, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och medtas för vidare provtagning. Anmälan om grovt rattfylleri upprättas. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

03:28 Brand, Umeå
Polisen beordras till ett flerfamiljshus på Strombergs väg i Umeå med anledning av en brand. Polis har varit på plats för att biträda räddningstjänst. En person förs till sjukvård, skadeläget är okänt. Polisen upprättar en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Brandplatsen spärras av. 

Övrigt: Under natten har två viltolyckor rapporterats till polisens ledningscentral. Den ena inträffade på länsväg 363 i Överrödå, Vindelns kommun och den andra i Stöcke utanför Umeå. Inga personskador har rapporterats. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.